A 60 tagot számláló családbarát fókuszú Familotel lánc versenyt hirdetett tagszállodái között, hogy megmutathassák a 2018-as év innovációs ötleteit. Büszkék vagyunk rá, hogy az ünnepélyes díjátadón november 12-én szállodánk „Üres tányér, teli pocak” programjának ítélték oda az első helyet!
A Kolping Hotel munkatársai felelős fogyasztói magatartással lépnek fel az élelmiszerpazarlás ellen. A vendégekkel közösen megvalósított program célja, hogy csökkenjen az élelmiszerhulladék, és a jövő felnőtteinek megtanítsuk, hogy a szállodai svédasztalos étkeztetés nem a korlátlan pazarlással egyenlő. Játékos formában mutatjuk meg, hogy a szülői minta milyen hatással van a gyerekek étkezési szokásaira.
Az étteremben kialakítottunk egy speciális gyerek törzsasztalt, ahol az óvónők és felszolgálók bevonásával egy pecsétgyűjtő programot indítottunk. A lényeg egyszerű: pecsét akkor jár, ha étkezés végén üres a tányér. Ha minden este üres, a pihenés végén egy jelképes ajándékra lehet váltani a pecséteket.
A benyújtott innovációs ötleteket egy külső, független szakmai zsűri értékelte, és ítélte oda az első helyet a Kolping Hotelnek. A győzelemmel járó 5000 Eurós díj mellé az igazi büszkeséget a díjátadó utáni órák hozták meg. A tagszállodák között olyan óriási érdeklődés támadt a program és az ötlet iránt, hogy mindenki egyénileg is szerette volna azonnal megtudni a részleteket. A Familotel lánc vezetősége végül úgy döntött, hogy a Kolping Hotel „Üres tányér, teli pocak” innovációját a jövőben valamennyi tagszálloda bevezeti! Természetesen jelezve, hogy az ötlet, a lánc egyetlen magyar tagjától érkezett.
Szállodánk vezetőségének célja, hogy a program segítségével megspórolt összeget élelmezési támogatásra, jótékony célra fordítsa.
Kolping Hotel**** Spa & Family Resort | Tel.: +36 83 344 143 | sales@kolping.hotel.hu |